Kotkajärven kehittämis- ja suojeluyhdistys ry.

Infokirje - tässä sähköisenä!

Tuore infokirje Kotkajärvestä ja yhdistyksen toiminnasta on valmistunut. Tästä linkistä pääset tarkastelemaan sitä. (Jos kirje näkyy hassusti vinossa, paina hiiren oikeaa näppäintä ja valitse "kierrä vastapäivään").

VUOSIKOKOUS 2019

Tälle sivulle ilmestyy piakkoin vanhaan malliin vuoden 2019 vuosikouksen virallinen pöytäkirja, mutta sitä odotellessa lyhyesti kokouksesta:

- Ennen varsinaista kokousta saatiin tietoisku uudesta jätevesiasetuksesta. Kokousväkeä valisti Laura Virtanen (projektiasiantuntija Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksestä). Esityksen sisältöön voit tutustua tarkemmin Ajankohtaista-sivulla.

- Juha Henttonen esitteli hallituksen suunnitelmia järven tilan tutkimiseksi ja samalla myös tulossa olevia konkreettisia toimia. Hallitus on menneen syksyn ja talven aikana hakenut EU- sekä Ely-rahoitusta hankkeisiin. Kumpikin rahoitus on käytännössä varma.

- EU:n ns. Leader-tuella on tarkoitus teettää tutkimuksia järveen kohdistuvasta ulkoisesta ja sisäisestä kuormituksesta näytteenotoilla sekä laboratoriotutkimuksilla. Näytteillä voidaan todentaa esimerkiksi järven sedimenttikerroksen koostumusta, suo-ojitusten vaikutuksia sekä laskeutusaltaiden toimivuutta. Leader-tuella voidaan myös teettää asiantuntijoilla suunnitelmia toimenpiteiksi järven tilan kohentamiseen. Tuen kokonaismäärä on hieman yli 7000 euroa, josta noin 5000 euroa on suoraa tukea ja loppu muodostuu talkootoiminnasta sekä yhdistyksen omasta rahoituksesta.

- Ely-keskukselta saatava rahamäärä, sekin noin 7000 euroa, on tarkoitettu sitten nimen omaan käytännön toimiin. Koska rehevöityminen on tällä tietoa merkittävin uhka järvelle, on päätetty aloittaa kokeilu vesikasvien (esimerkiksi lumpeen ja ulpukan) kitkemiseksi Järvenpäänlahdelta (kuvassa). Toimet on ajoitettu syksylle 2020. Tähän hankkeeseen tarvitaan myös talkooväkeä mökkiläisistä sekä vakituisista asukkaista. Todennäköisesti tarvitaan myös omaa rahoitusta.

- Kalastusseuran terveiset toi Mikko Alhainen. Järveen on istutettu siikaa ja kuoretta, jonka toivotaan olevan avuksi myös myöhemmin tulevissa kuhan lisäistutuksissa. Sahanjokeen on istutettu taimenta ja tulokset ovat olleet melko rohkaisevia. Järven kalasto on edelleen melko tasapainoinen eivätkä särkikalat ole liian hallitsevia. Kuhaa ei tule paljoa, mutta muutamia isoja yksilöitäkin on pyydyksiin jäänyt. Keskikokoisia kuhia ei kuitenkaan ole tai sitten ne ovat pysytelleet näkymättömissä.

- Yleisessä keskustelussa tuli esille, että sinilevää ei tänä kesänä vielä ole juurikaan todettu, järven pintä on matalalla ja rantakivet ovat värjäytyneet omituisen valkoisiksi ilmeisesti runsaan siitepölyn vaikutuksesta.

Alla uuden hallituksen kokoonpano sekä yhteystiedot:

KOTKAJÄRVEN KEHITTÄMIS-JA SUOJELUYHDISTYKSEN HALLITUS 2019

Puheenjohtaja:
Reijo Lehtonen, p. 040 151 1524
reijo.s.lehtonen@gmail.com
Sääksmäentie 580, 37600 VALKEAKOSKI

Varsinaiset jäsenet:
Juha Henttonen, p. 050 385 5630
jahenttonen@gmail.com

Heli Niemikotka, p. 050 458 5147
heli.niemikotka@gmail.com

Jonna Nieminen, p. 040 7028998
jonna.nieminen@ilmapallokeskus.fi

Olli-Pekka Lukka, p. 040 830 7005
opmagic@gmail.com

Varajäsenet:
Veikko Ahlstén, p. 0400 454 822
korvenvaari@gmail.com

Matti Hietala, p.040 503 7508
matti.hietala@gmail.com

Maritta Nurmi,p. 040 5247 110
iitu.nurmi@hotmail.com

Raija Niemikotka, p.050 527 2745
info@niemikotka.fi